fbpx

Az innovatív, új Pioneer hibridek a termésükkel is bizonyítottak!

Írta: Szerkesztőség - 2015 szeptember 11.

Július első hetében, a cikk írásakor javában zajlik a repcebetakarítás. A Pioneer kísérletei is sorban kombájn elé kerülnek, lassan pedig kiderül, hogy a különböző hibridek hogyan is szerepelnek. A három új hibridünk már a fenológia korábbi stádiumában is nagyon ígéretesnek tűnt, most az eredményeik pedig önmagukért beszélnek.

A céltudatos és innovatív nemesítésnek köszönhetően e három hibrid mindegyike felülmúlja elődeit a maga szegmensében. A Pioneer nemesítése már évek óta csak a hibridekre koncentrál, ezért minden erőforrásunkkal azt a célt szolgáljuk, hogy egyre nagyobb termőképességű hibridek kerüljenek a piacra a MAXIMUS® és a hagyományos termékkörben vagy éppen a Clearfield® gyomirtási technológiához.

A Pioneer MAXIMUS® hibridek iránti kereslet évről-évre növekszik, mer t egyre több termelő számára válik világossá, hogy ezekkel a hibridekkel nagyobb jövedelmet tudnak realizálni. Az idei évtől egy, az eddigieket felülmúló új hibriddel jelentkezünk, nevezetesen a PX113-mal. Az 1-es számú ábrán az idei évben július 10-ig betakarított kísérleteink eredménye látható. A PX113 vezeti a mezőnyt a termőképességben!

 

 

A PX113 az eddig nagyszerű teljesítményt mutató PR44D06-nál is nagyobb termésre képes. A korábbi Pioneer MAXIMUS® hibrideknél robusztusabb megjelenésű, több elágazást tartalmazó hibrid. Fontos tudni róla, hogy fóma ellen rezisztens, mert tartalmazza az Rlm7-es gént. Egyéb kórtani tulajdonságai is nagyon jók, különösen a szklerotínia ellenállóságát lehet kiemelni. A PX113-nak gyorsabb a tavaszi újraindulása is, korábban virágzik mint a többi Pioneer MAXIMUS® hibrid. Olajtartalma is egészen magas, ezért olajprémiumra is számíthatunk a választásával.

A hagyományos magas repcék között az új hibrid a PT234. Az eddig beérkezett eredmények alapján látszik, hogy ugyanúgy a legnagyobb termést adja a magas Pioneer repcék között, mint az elmúlt évben. A PT234 korai érésidővel rendelkezik, a legkorábban betakarítható hibridek egyike.

A Clearfield® gyomirtási technológiához ajánlott Pioneer hibridek köre tovább bővül a PT228CL repcével. A PT228CL a PT200CL-hez hasonlóan rekordtermésre képes. A két hibrid között a fő különbség az érésidőben rejlik, a PT228CL korai hibrid. Kiemelkedően magas állóképességét lehet még hangsúlyozni, erős szára jól bírja a nyári viharokat.

A 2-es számú ábrán a Clearfield® gyomirtási technológiához ajánlott hibridjeink kísérleti eredményei láthatóak az idei évből. A PT200CL idén is nagyon jól szerepelt, már második éve bizonyítja, hogy kihagyhatatlan a Clearfield® gyomirtási technológia mellett döntő termelők választásából.

 

 

A Pioneer MAXIMUS® repcehibridek számos előnye idén is extra profitot hozott a termelőknek. A sikeres gazdálkodás alapja, hogy költségeinket alacsonyan tudjuk tartani, ebben is segítséget tudnak nyújtani a Pioneer MAXIMUS® hibridek. A fényképen a betakarítás utáni repce tarló látható Pioneer MAXIMUS® és hagyományos hibrid esetében. Jól látszik a különbség: a MAXIMUS® hibrid után elég egy tárcsa, viszont a hagyományos magas hibrid jóval nagyobb mennyiségű szármaradványának eldolgozásához két munkaművelet is szükséges, ami nyilván plusz költségekkel is jár.

 

 

Kedves repcetermelő Partnerünk! Válasszon kínálatunkból és ha még nem próbálta volna, hadd ajánljuk figyelmébe a Pioneer MAXIMUS® repcehibridjeinket!

Fábián László
Termékmenedzser, Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.