fbpx

TerraVant moduláris vetőgép – rugalmasság okos embereknek

Írta: Szerkesztőség - 2014 október 19.

A Vogel & Noot vállalat TerraVant moduláris vetőgépe a piacon eddig elérhetetlen rugalmasságot nyújt a tarlón vagy akár a szántásban.

Sajátos moduláris felépítésével tökéletesen uralja a magágy-előkészítés, a műtrágyázás, a visszatömörítés és a vetés lépéseit – egy munkafolyamat során és a választható számos különböző sortávolságokkal és munkamélységekkel.

3-8 méter munkaszélességével a TerraVant – kompakt kialakításának köszönhetően – könnyen húzható és fordulékony. Az egyszerűen hozzáférhető, akár 5 500 literes, nagyméretű vetőmag- és műtrágyatartály nagy területteljesítményt biztosít kis állásidők mellett.

A TerraVant vetőgép kategóriájában egyedülállóan képes két különböző fajta mag precíz vetésére – egyidejűleg műtrágya-adagolással. Az optimális magágy-előkészítés és műtrágya-adagolás választás szerint tárcsákkal vagy rugós kapákkal történik.

 

A Vogel-Noot csapata az új TerraVant moduláris vetőgép hivatalos bemutatóján

 

A tárcsás borona gumi bakolású és karbantartást nem igénylő homorú tárcsái non-stop kőbiztosítással gondoskodnak a teljes felület talajmegmunkálásáról 10 cm mélységig. Ha ennél nagyobb mélységre van szükség a talajban, speciálisan keskeny rugós kapák állnak rendelkezésre, amelyek a talajt 30 cm mélységig meglazítják és keverik.

Az alacsony nyomású lezárókerekek egyenletes talajnyomást biztosítanak és gondoskodnak a tökéletes visszatömörítésről. A lépcsőzetes kerékelrendezés (offset) csendes, stabil és könnyű vontathatóságot garantál.

A dupla tárcsás vetőgépcsoroszlya a nyomógörgők segítségével pontosan tartja a vetésmélységet, és így gondoskodik az egyenletes mélységű vetésről.

Az ellenálló és karbantartásmentes gumicsapágyazás optimális illeszkedést biztosít a talajon. Az 50-120 kg központi csoroszlyanyomás-állítás hidraulikusan történik.

Az elektromos hajtású adagolóelem könnyen hozzáférhető; ezt 1-350 kg/ha vetési mennyiséghez alakították ki. Az elektronikus monitoros ellenőrzés az ISOBUS-kompatibilis Basicpro-Terminal segítségével történik, amellyel átfogóan vezérelhetőek a berendezések funkciói.

A soronkénti magáramlás-ellenőrzés, hidraulikus nyomjelző és kelés előtti nyomjelző, valamint a sűrített levegős vagy hidraulikus fékberendezés teszi teljesség ezt az attraktív csomagot.

 

 

Előnyök áttekintése:

  • sokoldalú felhasználási lehetőség az egyedülálló, moduláris rendszernek köszönhetően;
  • alkalmas minden talajművelési technológia esetén – szántás után, mulcsozáshoz vagy direkt vetéshez, illetve STRIP-TILL eljárás során;
  • 4 munkaművelet egyetlen menet során – magágy-előkészítés, műtrágyázás, visszatömörítés és egyidejűleg akár két magfajta vetése, illetve felülvetés;
  • rendkívül könnyen húzható és fordulékony, a kompakt és könnyű kialakítás eredményeként;
  • nagy területteljesítmény és kis állásidők a kategóriájában legnagyobb vetőmag- és műtrágyatartálynak köszönhetően;
  • egyedülállóan sokféle választható sorszélesség (12,5/15/25/30/37,5 cm) és munkamélység akár 30 cm-ig.

További információkért, valamint vonzó ajánlatért kérjük, keressen bennünket: