fbpx

Az X-generáció bővül a McCormick-nál

Írta: Szerkesztőség - 2014 október 26.

A McCormick a következő 1-2 évben teljesen megújítja a szántóföldi traktorkínálatát. Az új kínálat az X-generáció nevet kapta, hiszen minden típus neve X-szel kezdődik, majd méretosztály szerinti számozással folytatódik.

Ezen új generáció első tagjai az X60- és X70-sorozatok voltak, majd idén már Hódmezővásárhelyen az új X7-sorozat legnagyobb tagja, a 212 LE max. teljesítményű X7.680 mutatkozott be a nagyközönségnek.

Az X-generáció jelenleg legkisebb és egyben legfrissebb tagja, az X50- és X50m-sorozat a Szentlőrinci Gazdanapokon volt megtekinthető első ízben a nagyközönség számára. Lássuk mit is tud az új McCormick!

 

McCormick X50.40 traktor rendterítés közben

 

McCormick X50m és X50

Az X50 és X50m modellek a legfrissebb Tier 4i környezetvédelmi előírásoknak megfelelő 3,4 literes turbós, levegő-utánhűtős Perkins motorokkal szereltek, és a 85-113 LE közötti teljesítménykategóriába tartoznak. Fontos kiemelni, hogy ezek 4-hengeres motorok, finomabb járásúak, mint a 3-hengeresek.

Az erőforrás a mai kornak megfelelően elektronikus üzemanyag-befecskendezéssel rendelkezik, és a Tier 4i környezetvédelmi előírásait is sikerült AdBlue használata nélkül elérni, így egyszerűbb a kipufogógáz-kezelő rendszer.

Az X50 és X50m között a legnagyobb különbség a váltóban és a véglehajtásban van. Az X50m 24 előre és 12 hátra sebességes szinkronizált váltóval rendelkezik, míg az X50 elektromos irányváltós, 3 Powershift fokozatos, összesen 36 előre és 12 hátra fokozatos váltóval is rendelhető. Az összkerékhajtás és a differenciálzár kapcsolása mindkét sorozatnál elektrohidraulikusan, gombnyomásra történik.

Opciók és alapfelszereltség terén is az X50 van magasabb szinten; a TLT alapfelszereltségként elektrohidraulikus kapcsolású (az X50m-nél ez opciós tétel), míg opcióként 3 sebességes TLT-hajtás is rendelhető, amely az X50m esetében már nem elérhető. A függesztőkarok mozgatása alapfelszereltségként mechanikus vezérlésű, de az X50 esetében opcióként potméterrel, elektronikusan precízen állítható. A maximális emelési képesség két segéd munkahengerrel az X50m esetében 4 350 kg, míg az X50 valamivel többet, 4 750 kg-ot tud emelni. A hidraulikateljesítmény mindkét sorozatnál 82 liter/perc, amely 2 vagy opciókén 4 kihelyezett szeleppárt is elláthat olajjal.

Az X50- és X50m-sorozat az egységes márkaarculat kialakítása érdekében a McCormick X7-hez hasonló külső megjelenést kapott. A fülke belseje is a korábbinál szebb, világosabb kialakítású, új kezelőszervek és új, modern műszerfal ékesíti a gépet. A kezelőszervek kényelmes elhelyezésűek, a hosszú munkával töltött órák alatti hatékony légkondicionáló és légrugós ülés gondoskodik a kényelemről.

Az X50- és X50m-sorozatok igen univerzálisan használható traktorok; 4-4,5 t közötti menetkész tömegüknek köszönhetően talajmunkára, szántóföldi munkákhoz, szállításhoz, rakodási munkálatokhoz ideálisak, ráadásul 2 m alatti teljes szélességüknek köszönhetően sorköz műveléshez és nagyobb sortávolságú szőlő- és gyümölcsültetvényekbe is megfelelőek, tehát igazi univerzális gépek.

A McCormick X-generációja a következő 2 évben előreláthatóan 4 sorozattal is bővül, így a kínálat teljesítménykategóriában felfelé és lefelé egyaránt kitolódik.

 

McCormick X50.40 traktor homlokrakodóval

 

Addig is keressék a McCormick traktorokat a nagyobb országos kiállításokon és a SZEGÁNA Kft. kínálatában!