fbpx

A spanyol JYMPA talajlazítói nagyon népszerűek Magyarországon

Írta: Szerkesztőség - 2014 augusztus 14.

Az ezredik gépet a gyártulajdonos adta át

Eladták hazánkban az ezredik JYMPA-talajlazítót. A gépet a spanyol cég egyik tulajdonosa, José Maria Pradas és gyermekei, Marta, illetve Marcel adta át ünnepélyes keretek között Bézi László kisújszállási gazdálkodónak.

A munkagép ünnepélyes átadásán a spanyol cégtulajdonos hangsúlyozta:

– Önöknek is okozzon akkora örömet a használata, mint nekünk a gépek gyártása!

 

Az átadás ünnepélyes pillanata

 

Bézi László hosszas keresgélés, összehasonlítgatás után tíz évvel ezelőtt már vásárolt egy talajlazítót a JYMPA-tól, és most ismét a spanyol márka mellett döntött, mert a konkurencia gépei közül egyik sem győzte meg őt arról, hogy a JYMPA-nál van jobb választás.

Ma már egyértelmű minden termelő számára, hogy a lazítás megakadályozza a talaj tömörödését, ennek köszönhetően pedig a csapadék, valamint a növények gyökere könnyebben jut a talaj mélyebb rétegeibe. Nem csak a szántóföldi termelésnél, de szőlő- és gyümölcsültetvényekben is nagyon fontos a talaj lazítása.

A spanyolországi Castallserában 1970-ben kezdte meg működését a JYMPA. A cég tulajdonosai már induláskor eltökélték, hogy gyártási palettájukon szerepelni fog a talajlazító. A spanyol gyártó a kezdetektől fontosnak tartotta a folyamatos fejlesztést, így ma már a különböző felhasználói igények kielégítésére is elérhetők a JYMPA négy sorozatának különböző változatai, és a talajlazítók után kapcsolható elmunkáló hengerek is kaphatóak. A Jympa talajlazítóit hazánkban a Szegána Kft. forgalmazza.