fbpx

Raktár ipari sátorban? – igen!

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 02.

Mindent tárolunk, mindent megóvunk, mindent megoldunk!

Legyen Ön is milliomos – tárolja szalma- és szénabáláit, gabonáját, áruit, gépeit SÁTORBAN, a hagyományos tárolási technikákhoz hasonlítva töredék áron.

A Pannonagri Kft. pontosan ilyen megtakarítási céllal ajánlja sátorrendszerét, az MST –„MINDENT SÁTORBAN TÁROLUNK” – termékcsaládot.

Kiszámoltuk: egy lemezborítású fémvázas szerkezethez hasonlítva könnyebb és olcsóbb a sátor fémváza, olcsóbb a lemeznél a ponyvaborítás, ugyanakkor 10 év cseregaranciát biztosít a gyártó a ponyvára. Mindezeket figyelembe véve elmondhatjuk, hogy a sátortároló négyzetméterára mintegy fele a lemezborítású tároló négyzetméterárának.

Társaságunk két termékcsaládot forgalmaz: a francia Richel cég fóliasátorhoz hasonló szerkezetű, de jóval nagyobb méretű, ponyvaborítású sátrait, akár szigetelt kivitelben is, amelyeknek maximális szélessége 10 m, az íves keretállás csúcsmagassága 4,5 m és a keretállások 1,5 m-re helyezkednek el egymástól.

Ez a termék építési engedély nélkül, órák alatt összeszerelhető, és az élet szinte minden területén alkalmazhatjuk tárolásra. Speciális technikával teljesen alapozás nélkül akár egy sima földterületre is tökéletesen rögzíthető, de természetesen térbetonra is elhelyezhetjük. Elsősorban széna, szalma tárolására, géptárolónak értékesítjük, de fém betétlemezek felhelyezésével a keretállások belső oldalára akár ömlesztett termékek, termények tárolására is alkalmas. Legutóbb egy Romániában dolgozó magyar gazda részére értesítettünk ilyen sátrat, aki ezt gabonatárolónak használja, mondván, ha a körülmények változása miatt az ottani gazdálkodással fel kell hagynia, nemcsak a gépeit, de a gabonatárolóját is könnyűszerrel át tudja szállítani Magyarországra.

A francia termék sikerének láttán a Pannonagri Kft. munkatársai felbuzdultak. A forgalmazás során több partnerünk is visszajelezte, hogy neki olyan méretű sátorra van szüksége, amelybe tehergépkocsival be lehet hajtani, majd a gépkocsival meg lehet fordulni, hátra lehet tolatni, és a rakományt a sátorban le lehet billenteni. A feladatra statikus kollégánkkal közösen gyorsan megtaláltuk a megoldást. Olyan rácsos szerkezetű sátorvázat terveztünk és kezdtünk el gyártani, amelynek legnagyobb szélessége 23 m lehet, vállmagassága maximum 6 m, az íves rácsszerkezetű tetőtartó csúcsmagassága pedig 7,8 m.

Ehhez a termékhez már szükség van építési engedélyre, tekintettel arra, hogy a 6 méterenként elhelyezkedő rácsos keretállás lábak alá mintegy 80×80×80 cm-es betontömböt kell elhelyeznünk, amelyre a sátorváz rögzíthető. A kész sátorvázra méretre szabott ponyvát helyezünk, képletesen azt mondhatnánk: „ráadunk egy kabátot”. A termékek bármikor szétszerelhetőek, áttelepíthetőek, bővíthetőek.

 

 

Konkrét igény, érdeklődés esetén műszaki kollégánk készséggel felkeresi Önt telephelyén bármely funkciójú tárolósátor létesítésének egyeztetése céljából. Az árral kapcsolatban tájékoztatásként közöljük, hogy a francia terméket, amelynek maximális szélessége 10 m, 14 000,- Ft/m2+ÁFA áron értékesítjük, a 23 m szélességű, saját gyártású MST sátor ára alapozás nélkül, de szállító által a helyszínen összeszerelve pedig 15 500,- Ft/m2.

Ne feledje: lemezborítású épület költségeihez hasonlítva fél áron vállaljuk esztétikus és funkcionálisan tökéletesen megfelelő ipari sátrak létesítését bármilyen tárolási célra.