fbpx

Újabb telephelyet épít az Axiál Kft.

Írta: Szerkesztőség - 2012 augusztus 24.

Az Axiál Kft. stratégiájában kiemelt helyen szerepel a korszerű és nagy teljesítményű mezőgazdasági és építőipari gépek igényeit kiszolgálni képes alkatrész- és szervizszolgáltatás biztosítása. Ennek jegyében a 2011-es Axiál Szakmai Napokon jelentett be a cég ügyvezetése egy, akkor 1,5 milliárd forint értékben tervezett telephely-fejlesztési programot.

Időközben a fejlesztési terveket, mind értéküket, mind elemeiket tekintve kibővítették. A beruházási program részeként 2011 májusában nyitották meg 15. telephelyüket Békéscsabán. Dombóváron és Pécsett a meglévő telephelyeket kiváltva, zöldmezős beruházások keretében, a mai kor igényeit kiszolgáló szervizműhelyt és alkatrészüzletet építettek és adtak át az elmúlt évben.

A telephely-fejlesztési program most érkezett el a negyedik mérföldkövéhez. Zalaegerszegen 2012. július 20-án helyezte el az Axiál Kft. ügyvezetése a szintén zöldmezős beruházással épülő, az elmúlt években már kinőtt és korszerűtlenné vált régi telephelyet kiváltó, új Axiál telephely alapkövét.

Az 1991-ben Axiál Bt.-ként alapított, majd 1995-ben kft.-vé átalakult Axiál Kft. tulajdonosai Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi és Harsányi Zsolt. A vállalkozás 1995-ig kizárólag mezőgazdasági gépalkatrészek forgalmazásával foglalkozott. Az első alkatrészüzletet Baján nyitották meg, innen szolgálták ki partnereiket. A piaci igények és az ügyfélkör folyamatos bővülése tette lehetővé, hogy Baján kívül az ország több városában is nyissanak Axiál telephelyeket.

A vállalkozás megalapítása után a nyugat-magyarországi partnerek hatékony és gyors kiszolgálása érdekében a cég vezetése úgy döntött, hogy a dombóvári után megnyitja második vidéki telephelyét is. Zalaegerszegen 1993 óta működik Axiál telephely, jelenlegi helyére 1998-ban költözött. A kezdetekkor egy alkatrész-értékesítő képviselte a céget. Ma már 8 alkatrészes kolléga áll az ügyfelek rendelkezésére a telephelyen. Alkatrésszel évente átlagosan 2 500 vevőt szolgálnak ki.

Szerviztevékenységet a cég 1998 óta végez ebben a régióban. A telephely adottságai a kezdetekben nem tették lehetővé a szervizműhely kialakítását, ezért egy jól felszerelt szervizautóval egy mobil szervizszerelő végezte a térségben a javítási szolgáltatást. A későbbiekben többtagúra nőtt csapat műhely nélkül is nagyon jól teljesített, hiszen az első években már 50-70 gépet szervizeltek, hasonlóan a többi telephelyhez.

 

A várhatóan 2013 januárjára elkészülő új zalaegerszegi telephely közel 18000 nm alapterületen fekszik

 

Jelenleg hat mobil szervizszerelő és egy ügyfélkapcsolati vezető alkotja a zalaegerszegi szervizcsapatot. A tavalyi évben pedig közel 1 500 gépet javítottak. Az alkatrész- és szervizszolgáltatási tevékenység mellett új mezőgazdasági, építőipari és raktártechnológiai gépeket, valamint pénzügyi szolgáltatásokat is kínál az Axiál Kft. A cégnek összesen 17 kollégája dolgozik a zalaegerszegi régióban.

A jövőbeni új telephely teljes alapterülete 17 779 nm lesz. A már átadott dombóvári és pécsi telephelyhez hasonlóan itt is új szervizműhelyt, alkatrészüzletet és -raktárt, irodahelyiségeket, portaépületet és a szervizműhely mellett egy nyitott mosót építenek. A szervizműhely kombájn esetén háromállásos, egyéb gépek esetén pedig hatállásos lesz. Az épületek alapterülete összességében nettó 1 704 m2. A térkő burkolat várhatóan 6 000 m2-t tesz ki. A telephely hivatalos átadását 2013. januárra tervezik.