fbpx

EURALIS repcék az EURALIS Vetőmag Kft. kínálatában

Írta: Szerkesztőség - 2010 augusztus 10.

A 2009-ben megalakult EURALIS Vetőmag Kft. első, önálló szezonját kezdte meg a repcetermelők szolgálatában. A korábban Rustica/EURALIS név alatt megismert és jelenleg futó őszi káposztarepcék 4 jeles képviselője immáron a hazai leányvállalat portfoliójából érhető el. Több éves kapcsolat újabb állomásaként a Sumi-Agro Hungary Kft. képviseleti munkáját folytatja tovább a francia cég magyar leányvállalata azzal, hogy a korábban a Sumi-Agro Hungary Kft. által képviselt repcék egy részét saját kínálatában forgalmazza tovább. A többi fajta esetében megmarad az együttműködés a Sumi-Agro Hungary Kft-vel.

 

Fajtatesztelő hálózatának köszönhetően az EURALIS Semences (az EURÁLIS Vetőmag Kft. francia anyacége) széleskörű szakértelemre tett szert az őszi káposztarepce nemesítés terén. A fő kísérleti állomások Franciaországban és Németországban találhatók, de lényegesen nagyobb kiterjedésű vizsgálati területtel rendelkezik, amely lefedi teljes Európát, Angliától egész Ukrajnáig.

Hazánkban két helyszínen (Tordas és Kaposvár) folynak kutatások, az MgSzH szakembereinek bevonásával.

Az EURALIS nemesítőinek legfőbb célja a terméshozam és az olajtartalom növelése, valamint a termesztéstechnológiai kockázat csökkentése. Emellett az EURALIS többet tud nyújtani a gazdáknak. Éppen ezért nagyon szigorú feltételeket szab a betegségek toleranciáját vizsgáló eljárásaiban. Az EURALIS hitvallása, hogy csakis a legkeményebb vizsgálatokon teljesítő vetőmagok szolgálják ki tökéletesen a változó termelői igényeket.

Az előbbi törekvés remek példáiként a repcetermelők előtt már ismert ES NEPTUNE, ES ASTRID és ES ARTIST fajtáival lép elő az EURALIS Vetőmag Kft., valamint megkezdi az ES MERCURE új, ígéretes középérésű hibridjének bevezetését Magyarországon. A most kialakított kínálatban így partnereink 3 hibrid- és 1 fajtarepcével fognak találkozni, amiket regionális értékesítési vezető kollégáink és viszonteladóink ajánlanak országszerte a gazdák figyelmébe.

Kérjük, keressék az EURALIS nevével fémjelzett legjobb francia genetikát felvonultató repcéket a 2010-es szezonban.

„EURALIS – Növeljük bizalmát!”

 

 

EURALIS Vetőmag Kft.

1118. Budapest, Rétköz u. 5. Telefon: +36-1-883-888, Fax: +36-1-883-8885

www.euralis.hu