AGROmashExpo 2017

Tovább ›

Posted in Aktuális


Két termék + egy új technológia

Tanulságos, de inkább elgondolkodtató, amennyiben megvizsgáljuk, hogy miként alakultak a főbb kultúrák terméseredményei az elmúlt 30 évben. A statisztika szerint kalászosok és napraforgó esetében minimális, kukorica, esetében gyakorlatilag nulla terméseredmény növekedést tudunk felmutatni. Ugyanakkor, ha megnézzük a termelésre fordított inputok költségeit, akkor ott viszont jelentős (többszörös) növekedést tapasztalunk.

Posted in Aktuális
Címkék: , , ,

Konferencia-körút a növénytáplálásról és a precíziós gazdálkodásról

AGROFIL: Így csináljuk mi…

…ahol a fókuszban a nyertes gazda van. Hol segít valójában, és hol van, ahol inkább elvesz a precíziós mezőgazdálkodás? A témáról sallangmentesen, közérthetően hallhatunk „barázdában járó”szakemberektől is.

Nem mellékes kérdése a tápanyag-gazdálkodás a sikeres növénytermesztésnek.

Tovább ›

Posted in Aktuális, Rendezvény


Számos VERSATILE-újdonság a moszkvai szakkiállításon

A VEKTOR-HOLDING Kft. a szaksajtó több tagját meghívta az október elején, Moszkvában megrendezett nagyszabású AGROSALON mezőgazdasági gépkiállításra, ahol a résztvevők egyebek mellett megtekinthették a VERSATILE újdonságait.

Posted in Rendezvény, Technika
Címkék: ,

Az új Syngenta kukoricahibridekkel biztosan megtalálja számítását

A bevezetés évében a mintegy 10 ezer ha-on termesztett SY Batanga eddigi üzemi eredményei alapján hozza elvárasainkat, amelyek alapján a gyengébb-közepes termőhelyek jó ár-érték aranyú, termésmaximalizáló hibridjeként fogalmaztunk meg. Több év adaptációs kísérletei alapján mutatott stabilitása emlékeztet a régi, megbízható Furio hibridünkére, természetesen a mai kor kihívásának megfelelő, korszerűbb agronómiával.

Posted in Kukorica
Címkék: , ,

Újdonság a Diamant féligfüggesztett ekéknél

A hazánkban is oly népszerű Diamant ekék fejlesztése folyamatos a LEMKEN-nél. 2017-től a LEMKEN egy olyan beállító rendszert kínál a féligfüggesztett ekékhez, ami javítja az eke oldalirányú vezetését, és így csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Posted in Technika
Címkék: ,

Új márka a magyar piacon

A Sola Csoport Spanyolország legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója, amely több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a vetőgépgyártás területén.

Posted in Technika
Címkék: ,

http://wp.me/6OYBQ

-=oOo=-