szántóföld

2019. február 19-én és 20-án immár ötödik alkalommal rendezték meg a Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferenciát és Kiállítást, melyre több mint ezer érdeklődő és szakember látogatott el.
Magazinunk tizedik évfolyamába lépett, és olvasói – a különszámokkal együtt – már a 28. számot lapozhatják.
Az általunk forgalmazott Matermacc és Özmean szemenkénti vetőgépek egyaránt megoldást nyújtanak azoknak, akik megfizethető – vagy akár prémium minőségű gépet szeretnének.
A tavaszi madárhangok a mezőgazdaságban dolgozókat már készülődés közben érik.
Egy gép vásárlásakor ma már nemcsak „a vasat” vesszük meg, hanem a mögötte álló céget is
A szántóföldi növénytermesztők számára a kora tavasz már sok feladatot tartogat.
Letölthető a Nufarm növényvédelmi megoldások 2019, a Szántóföldi kultúrák, valamint a Szőlő- és gyümölcsültetvények növényvédelme 2019 is.
A nagy szántóföldi kultúrák árnyékában húzódnak meg szerényebb adottságok esetén is a sikeresen termeszthető haszonnövényeink.
Génszerkesztés, verseny, vetőmag-díj: merre tart a vetőmagágazat?
Az AGRO.bio Hungary Kft. a „SZÁNTÓFÖLDI NÖVÉNYEK GYÖKÉRMENEDZSMENTJE” című, KFI_16-1-2016-0169 számú K+F projektjének 2., befejező munkaszakaszát is sikeresen teljesítette.
Magyarország növénytermesztése az 1950-60-as években a mainál kevésbé volt gépesítve
Gépek, alacsony üzemeltetési ár mellett, szántóföldi, kertészeti, kompakt és univerzális kivitelben egyaránt megtalálhatók.
Jelenleg számos gazdaság pénzügyi helyzete meglehetősen feszült, a következő 12 hónap őket érő kockázatait pedig nehéz kiszámolni.
Az Aminoplant növénykondicionáló készítmény minden fenológiai fázisban az állomány hasznára válik...
A talajművelés során a talaj fizikai tulajdonságainak megváltoztatásával a víz- és levegőgazdálkodási jellemzők javítását célozzuk
A BASF Hungária Kft. Szekszárdon tartotta meg a kalászos-gombaölőszerek jövője elnevezésű rendezvényét, ahol a kalászos betegségekkel kapcsolatos idei aktualitások mellett a cég legújabb lombvédelmi megoldásait mutatta be.
A több mint 60 éves múlttal rendelkező németországi Köckerling gyár Magyarországon is jelen van szántóföldi munkagépeivel.
A mezőgazdasági termelés elsődleges célja a gazdálkodók szempontjából a nyereség realizálása, vagyis az input és output pozitív mérlege.
Halász László egész eddigi életpályája a szorgalmas, kitartó és tudás alapú növényvédős szakirányú munkára épült.