gyomirtás

Az Express®-technológia a napraforgónál megengedi, hogy kizárólag a gyomfejlettségre koncentrálva végezzük el a kezeléseket.
Magazinunk tizedik évfolyamába lépett, és olvasói – a különszámokkal együtt – már a 28. számot lapozhatják.
II. FMC Növényvédelmi Termelői Konferenciasorozat
Tapasztalt termelők beszélnek arról, hogyan, milyen készítményekkel védekeznek a kalászos kultúrákban előforduló gyomnövények és károsítók ellen.
Gyommentesség, növényvédelem a napraforgó-termesztésben
Az őszi csapadékhiány a kalászosok lassú kezdeti fejlődését és a bokrosodás elmaradását eredményezte.
A már jól ismert Nufarmer magazin tematikus számában a repcére koncentrálunk, amelynek termesztése ugyan tartogat kihívásokat, de a technológia követésével magas bevételre tehetnek szert a termelők.
A világ tíz legveszélyesebb gyomfaja között számon tartott fenyércirok (Sorghum halepense) hazánkban is egyre nagyobb teret hódít.
A kalászos gabonák őszi időpontban történő gyomirtásának előnyeiről szóló hírek már biztosan eljutottak az összes hazai termelőhöz, hiszen minden mérhető adat igazolja ennek a technológiának a [...]
A Caffini a 2016-os EIMA kiállításon mutatta be az egyik legkülönlegesebb gyomirtó gépet, a GrassKiller-t. [...]
Az utóbbi években egyre többen ismerik fel az őszi gyomirtás előnyeit. Ma már 100 ezer hektárt meghaladó területen alkalmazzák a termelők ezt a beavatkozást, amelynek aránya évről évre [...]
A 2018-as gazdasági év is szolgál meglepetésekkel az aratási időszakban, így sokadszor igazolódik be az a tétel, hogy nincs két egyforma évjárat. Akármilyen jól készül fel egy gazdálkodó az év egyik [...]
A Caffini a 2016-os EIMA kiállításon mutatta be az egyik legkülönlegesebb gyomirtó gépet, a GrassKiller-t
A repce virágzása minden bizonnyal szemet gyönyörködtető látvány még azok számára is, akiknek nem a mezőgazdaság a hivatásuk
Az elmúlt évek hektikus időjárása és a szűkülő gyomirtószer-választék egyre precízebb és rugalmasabb gazdálkodást kívánnak meg a termelőktől és a növényvédőszer-gyártóktól.
Hazánk időjárása – főként a csapadék eloszlását figyelembe véve – egyre kiszámíthatatlanabb, ezért a tavaszi vetésű növényeink kelése és gyomosodása is gyakran heterogén
A Zantara, a Bayer kalászos gombaölő szere, a betegségek elleni kiváló védelem mellett egyedülálló módon hat a termést meghatározó élettani folyamatokra is, alkalmazása így garantálja a jó termést és a kiváló minőséget.
A posztemergens, tehát állományban történő gyomirtószeres kezelések szerves részét képezik a kukorica gyomszabályozásának.
A hazai napraforgó-termesztés kihívásai között – a termelők véleménye alapján – dobogós helyet foglal el a gyomirtás, a legnagyobb nehézséget a parlagfű visszaszorítása jelenti.
Az FMC-Agro Hungary Kft. különböző gyomosodási problémákra komplett technológiát tud ajánlani, figyelembe véve a gazdaságosság szempontjait is.