fbpx

ARBOS 5100 és 5130 – lenyűgözően modern megjelenésű erőgépek

Írta: Szerkesztőség - 2017 december 13.

A 2018. évi AgrárGépShow szakkiállításon az érdeklődők megismerhetik a vadonatúj ARBOS 5100 és 5130-as erőgépeket. A smaragdzöld és gyöngyház-fehér színű traktor már modern és karakteres külső megjelenésével is igen feltűnő, de tágas, világos színű fülkéje egy személygépkocsi kényelmét nyújtja.

Erőgéppel is bővül az Agroázis-MON Kft. termékpalettája

Osgyán László, az Agroázis szántóföldi üzletágának ügyvezetője arról számolt be szerkesztőségünknek, hogy miután a LOVOL ARBOS GROUP S. P. A. megvásárolta a MatterMacc-ot,a cégúj formában jelent meg a piacon.

Az ARBOS nagy hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődésre és a környezet megóvására. Céljuk egy világszerte elismert, teljes mezőgazdasági géppaletta kialakítása.

Az 5000-es, valamint a jelenleg még fejlesztés alatt álló 6000 és 7000 traktorszériák mellett a vállalat az ARBOS GOLDONI ültetvényes traktorral jelenik meg a piacon – mivel a GOLDONI gyár szintén a tulajdonába került –, valamint vetőgépekkel, permetezőgépekkel, műtrágyaszórókkal bővül a kínálatuk. Az ARBOS jelenleg fejleszti C5200-as kombájnszériát. Osgyán László arról is beszámolt, hogy az ARBOS termékeit hazánkban kizárólagosan cégük forgalmazza.

ARBOS – kiváló ár-érték arány, egyszerűség és nagyfokú kényelem

Az új ARBOS-t a Bolognában lévő tervezőközpontban fejlesztették ki. Az ARBOS traktorok termékválasztéka a 100/130 lóerős 5000-es szériától kezdve, a 140/200 lóerős 6000-es szérián át, a 220/260 lóerős 7000-ig terjed. A fejlesztés során a tervezők nagy gondot fordítottak a kiváló ár-érték arányra, a magas fokú kényelemre, valamint a részletek egyszerűségére és eleganciájára.

A 2018. évi AgrárGépShow-n bemutatkozó 5100 és 5130-as ARBOS erőgépeket a gyártó Kohler 3404 (USA) Tier IV. motorral szereli, amely a „2015. év dízelmotorja” díj nyertese. A motor egyik erőssége a nagy forgatónyomaték és az alacsony fogyasztás. A traktor új HeavyDuty híddal szerelt, ami 55° kormányzási szöget biztosít. A teljes egészében a LOVOL ARBOS mérnökei által tervezett moduláris hajtómű, a négysebességes hátsó TLT, valamint a percenkénti 110 literes hidraulika-rendszer is az erőgép kiváló jellemzői közé tartozik.

A kényelmet illetően az 5000-es széria fülkéjének tervezése és gyártása során az ARBOS a legmodernebb járműipari szempontokat vette  gyelembe: a négy oszloppal ellátott, robusztus és könnyű szerkezetű fülke maximális biztonságot és kényelmet biztosít, a tökéletes kilátásról pedig a nagyfelületű szélvédők gondoskodnak.

A vezetés élményét az alacsony zajszint és az irányító karok kényelmes elhelyezése fokozza.

SZERZŐ: CS ZS